na-auktsioni-sothebys-pobyto-rekord-naidorozhchoi-pliashky-viski-v-sviti

На аукціоні Sotheby's побито рекорд найдорожчої пляшки віскі в світі

 • 1489 переглядiв

Пляшка The Macallan 1926 року, яку аукціонний дім Sotheby's назвав "найціннішим віскі у світі", у суботу пішла з молотка за рекордні 2,1 млн фунтів стерлінгів (2,5 млн євро, 2,7 млн дол.), пише УНН з посиланням на AFP.

Деталі

Очікувалося, що рідкісна пляшка принесе від 750 тис. фунтів стерлінгів до 1,2 млн фунтів стерлінгів, але перевершила оцінки.

Цей продаж встановив "новий рекорд серед усіх пляшок спиртного чи вина, проданих на аукціоні", повідомив агентству AFP представник Sotheby's.

Одна з пляшок Macallan 1926 року встановила попередній рекорд найдорожчої пляшки, колись проданої, у 2019 році, коли її було продано за 1,5 млн фунтів стерлінгів тим же лондонським аукціонним домом.

Керівник відділу віскі Sotheby's Джонні Фаул розповів агентству AFP перед продажем, що йому дозволили скуштувати цінне віскі.

Я спробував крихітну краплю - крихітну краплю - цього. Воно дуже насичене, у ньому багато сухофруктів, як і слід було очікувати, багато спецій, багато дерева

- сказав Фаул.

Він вказав, що напій провів 60 років у темному європейському дубі, що відбилося на кольорі.

"Це не віскі, до якого можна ставитися легковажно. Це насичений драм, але він неймовірний", - сказав Фаул.

Доповнення

Ці пляшки входять до числа лише 40, які, як підтвердила компанія Macallan з Морей у північній Шотландії, були розлиті з бочки Cask 263 у 1986 році.

Юлія Шрамко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Польща спільно з США вироблятиме протитанкові боєприпаси

     • 1133 переглядiв

    Студентів, які виїхали з України, можуть позбавити стипендій

     • 1026 переглядiв