ukenru
na-aktsiyi-protestu-v-gonkongu-postrazhdali-28-osib-dvom-politseyskim-vidkusili-paltsi

На акції протесту в Гонконгу постраждали 28 осіб, двом поліцейським відкусили пальці

 • 9532 переглядiв

КИЇВ. 15 липня. УНН. Не менш 28 людей в Гонконгу отримали поранення в результаті сутичок між демонстрантами і поліцією, що сталися в неділю ввечері в приміському районі Шатин. Про це повідомляє УНН з посиланням на газету South China Morning Post.

Стан двох пацієнтів розцінюється лікарями як критичний і ще чотирьох - як важкий.

Зокрема, травми і каліцтва в бійках отримали 11 співробітників поліції. Двоє з них були госпіталізовані з відкушений пальцями.

Комісар поліції Гонконгу Стівен Ло рішуче засудив агресію з боку активістів, заявивши, що "вони зовсім збожеволіли".

Зокрема, демонстранти взялися натовпом бити лежачого на землі офіцера.

В цілому правоохоронці затримали 37 учасників заворушень.

Нагадаємо, спочатку антиурядовий вуличне виступ, що проходив в спальному районі Шатин на Нових територіях в материковій частині міста, мав мирний характер. За оцінками організаторів, він зібрав до 115 тисяч осіб. Поліція називає скромнішу цифру в 28 тисяч учасників на піку ходи.

До закінчення мітингу сотні демонстрантів відмовилися розходитися і спробували перекрити низку вулиць. Після того, як їх відтіснила поліція, вони відступили в торговельний комплекс New Town Plaza, який мав вихід до станції метро.

Там виник хаос і бійки. Активісти кидали в правоохоронців пляшки, каски і інші предмети, ті відповідали гумовими кийками та балончиками з перцевим газом.

Українські Національні Новини

Новини Світу