ukenru
n-sevastyanova-shvidkist-obrannya-kerivnika-dbr-zalezhit-vid-virishennya-pitannya-z-poligrafom

Н.Севастьянова: швидкість обрання керівника ДБР залежить від вирішення питання з поліграфом

 • 12708 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Швидкість обрання керівника Державного бюро розслідувань залежатиме від прозорості визначення компанії та закупівлі необхідного обладнання, на якому проводитимуть тест на поліграфі. Про це в ексклюзивному коментарі УНН повідомила перший заступник міністра юстиції Наталія Севастьянова.

"Нещодавно було останнє засідання конкурсної комісії, зараз закінчується спецперевірка тих, хто пройшов до другого етапу конкурсу (на посаду керівника ДБР - ред.), і готується перевірка на поліграфі цих претендентів", - сказала Н.Севастьянова.

За її словами, Міністерство охорони здоров'я має затвердити порядок проходження кандидатами на посаду керівника ДБР тесту на поліграфі, а також має бути визначена компанія, яка проводитиме цей етап конкурсу.

"Важко сказати (скільки триватиме підготовка - ред.). Це залежатиме від того, наскільки прозоро пройде конкурс, та те, щоб визначити компанію, яка буде проводити поліграф. Це (закупівля обладнання - ред.) має відбуватися за законом про публічні закупівлі", - зазначила Н.Севастьянова.

Разом з тим, на її думку, притягнення винних за порушення строків запуску роботи ДБР - питання риторичне.

"Це залежить від процедур, передбачених законом, тому що конкурсна комісія теж не може перестати і обрати, а не пройти всі етапи конкурсу передбачені", - сказала Н.Севастьянова.

Нагадаємо, уряд схвалив проект змін до закону про ДБР.

Українські Національні Новини

Політика