ukenru
mzs-zasudilo-akt-vandalizmu-na-memoriali-v-niderlandakh-iz-napisom-azov

МЗС засудило акт вандалізму на меморіалі в Нідерландах із написом "Азов"

 • 153911 переглядiв

КИЇВ. 6 травня. УНН. Міністерство закордонних справ України засудило акт вандалізму на військовому кладовищі Йонкербос у Неймегені в Нідерландах, пише УНН.

Цитата

"Ми рішуче засуджуємо акт вандалізму, скоєний на військовому цвинтарі Йонкербос у Неймегені, Нідерланди. Вважаємо цей вчинок грубою образою пам'яті жертв Другої світової війни та провокацією, зокрема проти України", - вказано у повідомленні МЗС у Twitter.

Деталі

Також посольство України в Королівстві Нідерландів випустило аналогічну заяву, де рішуче засуджує акт вандалізму, скоєний 3 травня на військовому цвинтарі Йонкербос у Наймегені.

"Ми глибоко стурбовані і засмучені тим, що акт вандалізму був скоєний напередодні Днів пам'яті, коли європейські народи вшановують пам'ять загиблих у боротьбі за звільнення від нацизму. Сподіваємося, що правоохоронні органи Нідерландів оперативно знайдуть та притягнуть до відповідальності винних у цьому злочині", - сказано у заяві посольства.

We strongly condemn the act of vandalism committed on the Jonkerbos War Cemetery in Nijmegen, the Netherlands.

We consider this act a brutal insult to the memory of the victims of the Second World War and a provocation, including against Ukraine.

https://t.co/ELMNzNEsOo pic.twitter.com/f2HdVWW3Ej

— MFA of Ukraine

Українські Національні Новини

Політика