ukenru
mzs-vipustilo-rekomendatsiyi-ukrayintsyam-schodo-finalu-chs-z-futbolu-do-rosiyi

МЗС випустило рекомендації українцям щодо фіналу ЧС з футболу до Росії

 • 10599 переглядiв

КИЇВ. 15 травня. УНН. Міністерство закордонних справ України зробило заяву у зв’язку з проведенням у РФ фінальної частини чемпіонату світу з футболу, наполегливо рекомендувавши українцям не їздити до Росії на ці змагання. Про це УНН повідомляє з посиланням на заяву МЗС.

"МЗС України наполегливо рекомендує громадянам України утриматися від поїздок до Російської Федерації для відвідання змагань фінальної частини чемпіонату світу з футболу, яка відбудеться з 14 червня по 15 липня 2018 року", - сказано у заяві.

У МЗС наголосили, що перебування громадян України на території РФ "пов’язане із серйозними загрозами для особистої безпеки".

"Російські силові структури та каральні органи вдаються до затримань та звинувачень у шпигунській або терористичній діяльності, вчиняють проти українців інші провокативні дії... Росія вдається до ганебної практики обмеження або взагалі відмови у доступі до затриманих громадян України консулів та адвокатів. Можливості консульського захисту громадян України на території держави-агресора на теперішній час – обмежені", - заявили в українському зовнішньополітичному відомстві.

"Розпалювання силами кремлівської пропаганди антиукраїнських настроїв є додатковим фактором ризику для перебування громадян України на території Російської Федерації", - додали у МЗС.

Як зазначається у заяві, "будь-яка демонстрація своєї приналежності до України може спровокувати цілеспрямовану агресію з боку російських фанатських угруповань, більшість з яких не приховують свого ворожого ставлення до українців".

"МЗС України також закликало закордонних партнерів політично бойкотувати фінальну частину чемпіонату світу з футболу на території Росії. Вважаємо, що відмова у направленні до РФ офіційних делегацій стане важливою демонстрацією міжнародної солідарності у несприйнятті агресивної політики РФ та здійснення злочинів проти прав людини, дієвості наших зобов’язань щодо поваги до принципів та норм міжнародного права", - заявили у МЗС.

При цьому у дипвідомстві у разі вимушеної поїздки до РФ та виникнення під час перебування у країні обставин, що вимагають негайного консульського реагування рекомендували громадянам України невідкладно звертатися до посольства України в РФ, генконсульств у Ростові-на-Дону, у Санкт-Петербурзі, у Єкатеринбурзі та в Новосибірську.

Нагадаємо, прикордонники разом з МЗС пообыцяли написати рекомендації українцям, які поїдуть на ЧС-2018 до РФ.

Українські Національні Новини

Політика