mzs-ukrainy-pro-vizyt-orbana-do-moskvy-uhorska-storona-ukhvalyla-rishennia-bez-pohodzhennia-chy-koordynatsii-z-kyievom

МЗС України про візит Орбана до москви: угорська сторона ухвалила рішення без погодження чи координації з Києвом

 • 24809 переглядiв

Рішення Премʼєр-міністра Угорщини здійснити поїздку до рф ухвалене угорською стороною без погодження чи координації з Україною. Так у МЗС України відреагували на візит Віктора Орбана до москви і наголосили на найважливішому принципі -  "жодних домовленостей про Україну без України", передає УНН.

У звʼязку з візитом Премʼєр-міністра Угорщини Віктора Орбана до Москви 5 липня 2024 року, МЗС наголошує, що рішення здійснити цю поїздку ухвалене угорською стороною без погодження чи координації з Україною. Нагадуємо, що для нашої держави принцип "жодних домовленостей про Україну без України" залишається непорушним і закликаємо усі держави неухильно його дотримуватися 

- йдеться у заяві, яку поширило дипвідомство України.

Додамо

У МЗС також наголосили, що єдиним реалістичним шляхом до відновлення справедливого миру залишається Формула миру. Як засвідчив перший Глобальний саміт миру у Швейцарії, участь в якому взяла також Угорщина, понад сто держав і міжнародних організацій поділяють бачення миру засноване на повазі до територіальної цілісності України та Статуту ООН. Формат Саміту миру є ключовим майданчиком для пошуку шляхів відновлення справедливого миру.

"Україна залишається конструктивно налаштованою на подальшу роботу над розвитком двосторонньої співпраці та європейської інтеграції за результатами візиту Премʼєр-міністра Угорщини до Києва", - резюмували у дипвідомстві.

Нагадаємо

Після 9 ранку в п'ятницю урядовий літак Airbus A-319, на якому зазвичай літає прем'єр-міністр Віктор Орбан, вилетів із Будапешта.

"Умиротворення не зупинить путіна": голова Єврокомісії виступила із заявою щодо візиту Орбана до москви05.07.24, 13:12

Як  повідомив прессекретар угорського прем'єра, Орбан зустрінеться з президентом росії володимиром путіним.

путін на зустрічі з Орбаном заявив, що готовий викласти нюанси своїх пропозицій щодо України 05.07.24, 14:30

Раніше повідомлялось, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив у п’ятницю, що він перебуває з місією зі "встановлення фактів" і не веде переговорів від імені Європейського Союзу щодо війни в Україні,

Антоніна Туманова

Війна

    Популярні

    Новини по темі