ukenru
mzs-rf-pro-sanktsiyi-ssha-mi-zalishayemo-za-soboyu-pravo-na-vidpovid

МЗС РФ про санкції США: ми залишаємо за собою право на відповідь

 • 11085 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. Міністерство закордонних справ Росії прокоментувало введення американською стороною додаткових санкцій щодо низки росіян і російських компаній і відзначило, що залишає за собою право на відповідь, передає УНН з посиланням на МЗС.

"Якщо влада США вважаэ за краще рвати економічні та інші зв'язки з Росією, це їх право, як ми залишаємо за собою право на відповідь. Однак вашингтонським стратегам пора задуматися, що безглуздою санкцій кампанією, яка не дала і не дасть їм ніяких результатів, а обернеться лише фінансовими втратами для американського бізнесу, вони демонструють на весь світ власну безпорадність", - йдеться у заяві МЗС РФ.

У відомстві також звернули увагу на те, що посол США в Росії Джон Хантсман опублікував статтю, в якій висловив прагнення до поліпшення відносин між країнами за кілька годин до введення санкцій.

Раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що нові розширені санкції США посилюють тиск на Росію.

Нагадаємо, 26 січня Мінфін США розширив санкції щодо Росії через ситуацію в Україні.

До списку санкцій потрапив 21 громадянин з РФ і України, а також 21 компанія. Зокрема, до списку увійшли заступник міністра енергетики Росії Андрій Черезов, директор департаменту Міненергетики Євген Грабчак.

Українські Національні Новини

Політика