ukenru
mzs-norvegiyi-viklikalo-posla-rf-cherez-aneksiyu-teritoriy-ukrayini

МЗС Норвегії викликало посла рф через анексію територій України

 • 117895 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Міністерство закордонних справ Норвегії викликало російського посла через анексію кремлем териорій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України. Про це заявила глава МЗС країни Аннікен Хюітфельд, пише УНН із посиланням на NRK.

Цитата

"Ми викликали посла, щоб ще раз пояснити бачення Норвегії щодо рішення про "приєднання" чотирьох українських областей до складу росії. Це явне порушення міжнародного права. Фіктивні референдуми цього не змінюють", – заявила міністерка.

Вона додала: "Норвегія продовжуватиме політичну, економічну та військову підтримку України в тісній співпраці з країнами-союзниками. Ми підтримуємо суверенітет України, право вирішувати в межах власних кордонів і право захищати себе."

Що передувало 

30 вересня путін затвердив анексію захоплених териорій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

3 жовтня держдума рф підтримала проголошену президентом рф незаконну анексію чотирьох українських регіонів, а 4 жовтня відповідне рішення ухвалила і рада федерацій.

Нагадаємо

Раніше через анексію кремлем чотирьох регіонів півдня й сходу України послів рф викликали МЗС Данії, Швеції, Польщі, Литви, Італії та Фінляндії.

Українські Національні Новини

Новини Світу