ukenru
mzs-niderlandiv-zhodnoyi-ugodi-z-yes-schodo-yevroasotsiatsiyi-ukrayini-sche-nemaye

МЗС Нідерландів: жодної угоди з ЄС щодо євроасоціації України ще немає

 • 8787 переглядiв

КИЇВ. 14 грудня. УНН. Нідерландський уряд досі не дійшов згоди з іншими країнами Євросоюзу щодо окремої декларації, зважаючи на заперечення щодо певних пунктів Угоди про асоціацію України і ЄС. Про це заявив міністр закордонних справ Берт Кундерс парламенту країни у вівторок, передає УНН з посиланням на Dutch News.

"Немає тексту, який був би узгоджений. Ми також не можемо сказати, чи буде нідерландська позиція реалізована, враховуючи, що низка держав-членів очікують її далекосяжних наслідків", - сказав Б.Кундерс.

Як зазначається у ЗМІ, було досягнуто згоди щодо низки ключових моментів.

Також вказано, що прем'єр-міністр країни Марк Рютте планує використати механізм, подібний на той, що використовувався щодо Ірландії після того, як вона відхилила Лісабонський договір в 2009 році. У декларації, як зазначається, має бути вказано, що Угода про асоціацію не є сходинкою на шляху до вступу України в ЄС і що громадяни України не матимуть доступу до європейського ринку праці. Також у документі має бути передбачено, що не може бути жодного військового союзу з Україною і фінансової підтримки.

Українські Національні Новини

Політика