my-ne-turahentstvo-my-proponuiemo-dopomohu-a-neiu-mozhut-skorystatysia-abo-ni-posol-kazhe-u-sektori-hazy-do-piv-tysiachi-ukraintsiv-poprosyly-pro-evakuatsiiu-146

"Ми не турагентство, ми пропонуємо допомогу, а нею можуть скористатися, або ні": посол каже, у секторі Гази до пів тисячі українців, попросили про евакуацію 146

 • 26890 переглядiв

Бажання евакуюватися з сектору Гази висловили ще 146 українців. Орієнтовно до пів тисячі осіб з українськими паспортами залишаються там. Про це розповів посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук в ефірі телемарафону, додавши, що посольство - не турагентство: вони пропонують допомогу, а люди самі вирішують, чи погоджуватися, передає кореспондент УНН.

Корнійчук висловив впевненість, що до кінця тижня зможуть вивезти суттєву частину зі 146 людей, які висловили бажання бути евакуйованими.

Нами було за останній місяць проведена велика робота, і ми отримали 329 дозволів на наших громадян від ізраїльтян та єгиптян. Нам вдалося вивезти 259 осіб, із них 172 громадян вже знаходяться в Україні

- сказав Корнійчук.

За його словами, решта вирішили залишитися в Єгипті чи поїхати до Європи самотужки.

Корнійчук також повідомив, що з моменту припинення бойових дій й успішного закінчення першого етапу евакуації було отримано додатково 146 звернень від громадян України про бажання евакуюватися з сектору Гази.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із Гази до Єгипту за добу вивезли 8 українців - МЗС

"За цей час з моменту припинення бойових дій й успішного закінчення першого етапу евакуації ми отримали додаткових 146 звернень громадян, і це дещо дивно, тому що з цих громадян абсолютна більшість мали дозвіл на виїзд, але ним не скористалися з різних причин. Хтось, тому що не дозволили виїхати батькові сім’ї компетентні органи Ізраїлю та Єгипту, хтось сказав, що у нього тихо, нічого не прилітає, і він буде залишатися в секторі Газа, а потім почало прилітати, і вони передумали", - розповів Корнійчук.

Проте, за його словами, наразі задача - максимально швидко отримати новий дозвіл та вивезти цих людей на територію Єгипту.

"На погодження ми документи вже подали, ситуація під контролем у Президента та міністра закордонних справ, щоденно доповідаємо з цього приводу. Я впевнений, що до кінця тижня зможемо вивезти суттєву частину з цих людей, які залишилися та висловили бажання бути евакуйованими. Серед них абсолютна більшість жінки та діти. Зі 146 осіб нових громадян, яких ми раніше не планували на евакуацію, усього 54, жінок та дітей серед них - більше ніж 110. Сподіваюся, що дозволи ми отримаємо швидко й успішно закінчимо евакуацію тих, хто бажає", - зазначив Корнійчук.

Окрім того, він назвав орієнтовну кількість українців, які залишаються в секторі Гази, адже не зголосилися на евакуацію.

Я думаю, що до пів тисячі осіб з українськими паспортами залишилися. Але знову ж таки, ми ж не турагентство, ми пропонуємо людям допомогу, і вони нею можуть скористатися, або ні. Це їх право

- зазначив Корнійчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль відновив військові операції проти ХАМАС в секторі Гази

Анна Мурашко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    МОЗ: за тиждень через COVID-19 померли понад 50 людей

     • 28025 переглядiв