my-ne-dostatno-zrobyly-pislia-okupatsii-krymu-eksdyrektor-tsru-poiasnyv-chomu-putin-vyrishyv-rozpochaty-viinu-proty-ukrainy

«Ми не достатньо зробили після окупації Криму» - ексдиректор ЦРУ пояснив, чому путін вирішив розпочати війну проти України

 • 39907 переглядiв

Девід Петреус розкритикував США за недостатню реакцію на російську окупацію Криму та поспішне виведення військ з Афганістану, припустивши, що це підбадьорило путіна щодо України. Він також пов'язав ці дії з необхідністю підтримки Тайваню і детально зупинився на факторах, що сприяють викликам, з якими стикається Україна на полі бою.

Реакція США на окупацію росією Криму була недостатньою. Вивід військ з Афганістану показав відсутність стратегічного терпіння. Це дало можливість путіну сподіватися, що він не понесе відповідальності за вторгнення в Україну. Таку думку висловив екс-директор ЦРУ Девід Петреус під час презентації книги "Конфлікт: еволюція ведення війни з 1945 року до України" платформі видання Washington Post, пише УНН.

Думаю, що одна з причин, чому володимир путін, мабуть, вирішив, що йому вдасться уникнути відповідальності за це потужне вторгнення в Україну, полягає в тому, що ми не зробили достатньо після окупації Криму. Ми вийшли з Афганістану, він це бачив, ми не мали стратегічного терпіння, і так далі. Ось чому, я думаю, що президент Байден неодноразово заявляє, що ми маємо допомогти Тайваню.

 – зазначає Петреус.

Також пі час презентації книги, яку він написав у співавторстві з членом британської Палати лордів Ендрю Робертсом, Петреус пояснив, чому не вдався цьогорічний український контрнаступ.

Чому Україна опинилася в такій ситуації, як зараз на полі бою? Наші танки лише нещодавно дісталися до них. Наша затримка в ухваленні рішень щодо M1, затримки зі схваленням танків Leopard, ми затримали рішення щодо касетних боєприпасів, які могли бути дуже корисними, системи ракет більшого радіуса дії для реактивних систем залпового вогню, і врешті літаки західного зразка. 

- каже Петреус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський каже, що війна перебуває в новій фазі на тлі наближення зими - AP

Захар Подкидишев

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У МАГАТЕ відреагували на 8 блекаут на Запорізькій АЕС

     • 36592 переглядiв