ukenru
mvs-ukrayini-ta-moldovi-obgovorili-bezpekovi-pitannya-na-kordonakh

МВС України та Молдови обговорили безпекові питання на кордонах

 • 26942 переглядiв

КИЇВ. 9 листопада. УНН. Прикордонне співробітництво між Україною та Молдовою у питанні безпеки обговорили міністри внутрішніх справ обох країн. Про перебіг розмови повідомив голова українського МВС Ігор Клименко, передає УНН.

Цитата

“Під час зустрічі обговорили важливі питання, які стосуються безпекової ситуації в Україні та Молдові. Серед них — прикордонне співробітництво, спільне патрулювання кордону, боротьба зі злочинністю”, — відзначив Клименко

Деталі

Питання безпеки на кордонах голова МВС України Ігор Клименко обговорив із Міністром внутрішніх справ Республіки Молдова Адріаном Ефросом в онлайн-форматі.

Міністри запланували найближчим часом провести експертні консультації щодо оновлення договірно-правової бази між країнами. За даними Клименка, в перші дні повномасштабної війни росії проти України більше мільйона наших громадян проїхали транзитом через територію Молдови. Загалом, понад 110 тисяч українців нині перебувають у Молдові в статусі біженців.

Ігор Клменко подякував уряду та громадянам Молдови за підтримку і допомогу Україні. А також привітав Молдову із рішенням Єврокомісії щодо початку переговорів про вступ до ЄС та приєднанням до Механізму цивільного захисту ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський поговорив з президенткою Молдови про евакуацію з Гази та формулу миру 

Нагадаємо

Верховна Рада України прийняла Закон про ратифікацію Механізму цивільного захисту ЄС 8 листопада.

Українські Національні Новини

Політика