ukenru
mvs-chekhiyi-babchenko-ne-prosiv-politichnogo-pritulku-u-2017-rotsi

МВС Чехії: Бабченко не просив політичного притулку у 2017 році

 • 10007 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. МВС Чехії заявило, що вбитий у Києві російський опозиційний журналіст, Аркадій Бабченко не просив притулку в країні, і закликало припинити спекуляції з приводу звинувачень міністерства у вбивстві. Про це йдеться в заяві на сайті відомства, передає УНН.

“МВС чітко заявляє, що пан Бабченко не просив дозволу на тимчасове або постійне проживання або політичний притулок у Чехії”, — йдеться в заяві.

Крім того, в міністерстві внутрішніх справ Чехії закликали міжнародну громадськість утриматися від інсинуацій до завершення розслідування вбивства Бабченка.

“Ми шкодуємо про смерть журналіста, якого застрелили в Києві, але ми рішуче відкидаємо зв’язок цієї події з міністерством і припущення, що загибель Бабченко могла стати результатом слабкості МВС”, — заявили у міністерстві.

У відомстві також закликали припинити погрози в соцмережах на адресу окремих співробітників МВС.

Раніше видання Aktualne написало, що Аркадій Бабченко прибув до Чехії у лютому 2017 року, проте поїхав трохи менше ніж через півроку, втративши надію отримати посвідку на проживання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генсек Ради Європи Зробив заяву относительно убийства Бабченко

“Коли він відїжджав із Праги минулого року, то говорив, що єдиний спосіб залишитися — просити політичного притулку, проте він не хотів цього робити, оскільки це означало б втратити можливість залишати територію Чехії мінімум рік”, — розповів журналіст Ондржей Соукуп, який знав Бабченка.

Нагадаємо, у російського журналіста Аркадія Бабченка стріляли в його будинку в Києві 29 травня. Від отриманих поранень він помер в кареті швидкої допомоги.

Поліція вже склала фоторобот ймовірного вбивці.

Аркадій Бабченко — російський журналіст, блогер. Відкрито критикував путінський режим. Після початку переслідувань в Росії, переїхав до Праги, потім до України.

Служив на Північному Кавказі, брав участь в першій і другій чеченських війнах. Після закінчення служби зайнявся журналістикою. Висвітлював конфлікт навколо Південної Осетії у серпні 2008 року.

Українські Національні Новини

Політика