mozhlyvo-bude-pevna-zatrymka-deputat-yevroparlamentu-pro-obitsianku-yes-nadaty-ukraini-1-mln-boieprypasiv

Можливо буде певна затримка: депутат Європарламенту про обіцянку ЄС надати Україні 1 млн боєприпасів

 • 182432 переглядiв

Обіцянка ЄС поставити Україні 1 мільйон снарядів до березня може затягнутися через проблеми з виробничими потужностями, але депутат Європарламенту Ауштрявічюс наполягає на виконанні обіцянки і прискоренні виробництва.

Литовський депутат Європейського парламенту Пятрас Ауштрявічус заявив кореспондентці УНН, що обіцянка від ЄС надати 1 млн снарядів для України до березня має бути виконана, але можливі затримки.

Ми надали дуже велику обіцянку, яку ми маємо виконати. Я не бачу нічого іншого, окрім виконання нашої обіцянки. Можливо буде певна затримка, через те, що обіцянка не відповідає існуючим потужностям та виробничим можливостям, але ми маємо прискоритися. Я маю на увазі, що не має іншого шляху, окрім того, щоб надати Україні більше зброї та військової амуніції для оборони

- сказав Ауштрявічус.

Деталі

Депутат Європарламенту додав, що не задоволений тим, що він не впевнений стовідсотково, що боєприпаси надійдуть Україні вчасно та додав: "Ми будемо активніше підштовхувати всі інституції та організації, які мають її (зброю - ред.) виготовити".

За словами Ауштрявічуса, Україна потребує тривалої підтримки, тому "краще, щоб допомога була надана швидше, ніж пізніше".

Нагадаємо

Кулеба підтвердив, що ЄС не зможе передати Україні обіцяний мільйон боєприпасів до березня 2024 року через стан оборонного виробництва та бюрократичні перепони. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єврокомісар відповів міністру оборони ФРН щодо мільйона боєприпасів для України: це можливо

Алла Тулинська

Слайдер

    Популярні

    Новини по темі