mozhe-obvalytysia-v-italii-zakryly-serednovichnu-vezhu-dlia-vidviduvachiv

Може обвалитися: в Італії закрили середньовічну вежу для відвідувачів

 • 33672 переглядiв

Середньовічна вежа Гарісенда в Болоньї, Італія, була закрита через побоювання, що вона може обвалитися, і уряд виділить близько 5 мільйонів євро на її стабілізацію.

Середньовічну вежу Гарісенду у італійському місті Болонья закрили для відвідувачів через побоювання влади, що вона може обвалитися. Міська рада Болоньї заявила, що "ситуація критична", пише ВВС, передає УНН.

Деталі

Побудована 900 років тому 47 метрова вежа Гарісенда нахиляється під кутом у 4 градуси. Влада уже почала будувати 5-метровий бар'єр навколо неї на випадок можливого обвалу. Навколо вежі встановлять металеві сітки.

Заступниця міністра культури Італії Лючія Боргонцоні оголосила, що уряд профінансує роботи з укріплення вежі в сумі близько 5 мільйонів євро з Національного фонду відновлення ЄС Італії.

Вежа Азінеллі, яка побудована поруч з Гарісендою, має приблизно вдвічі більшу висоту і також нахиляється, хоча і не так критично, тому вона відкрита для туристів.

Мер міста Маттео Лепор зазначив, що вежа Гарісенда зазнала додаткових пошкоджень у середньовічну епоху, коли всередині неї були побудовані залізні та хлібопекарські печі.

Майданчик Гарісенди вперше закрили у жовтні після того, як датчики зафіксували зміни нахилу вежі. Гарісенда нахилена під кутом у 4 градуси, порівняно з 3,9 градусами для більш відомої Пізанської вежі в Італії.

Доповнення

Культові вежі трохи молодші за сам Болонський університет – навчальний заклад, заснований у 1088 році.

Вежі Гарісенда і Азінеллі названі на честь конкуруючих сімей, які їх побудували, вважається, що це був спосіб конкурувати за свою владу і багатство.

Спочатку Гарісенда мала висоту 60 метрів, але ще в XIV столітті її довелося зменшити після того, як вона вже почала нахилятися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Італія та Україна підписали угоду про відновлення Спасо-Преображенського собору в Одесі

Лілія Подоляк

Культура

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні запустили новий онлайн-довідник з прав людини

     • 39576 переглядiв

    На Хмельниччині пролунали звуки вибухів

     • 36480 переглядiв