ukenru
moz-vvelo-chetvertiy-indikator-monitoringu-zrostannya-vipadkiv-infikuvannya-koronavirusom-u-regionakh

МОЗ ввело четвертий індикатор моніторингу зростання випадків інфікування коронавірусом у регіонах

 • 15004 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Міністерство охорони здоров’я вело показник динаміки зростання випадків інфікування коронавірусом (четвертий індикатор), завдяки якому можна застосовувати обмежувальні протиепідемічні заходи не у всьому регіоні, а у конкретних населених пунктах. Про це під час брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає кореспондент УНН.

"Ми ввели новий четвертий індикатор - показник динаміки зростання випадків інфікування. Сумарний показник кількості нових випадків за цей тиждень порівнюється з кількістю випадків за попередній тиждень і у разі, якщо він перевищує 10, тоді область повинна застосовувати обмежувальні протиепідемічні заходи... вони застосовуються не для цілої області. Регіональна комісія може приймати рішення закривати окремі населенні пункти, окремі сфери діяльності населених пунктів", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше умовами для пом’якшення карантину стосувалися трьох показників:

▪️ інцидентність (кількість нових випадків за останні 7 днів на 100 тис. населення) - повинна бути не більше 12 на 100 тис. населення,

▪️ завантаженість ліжок в лікарнях для госпіталізації хворих з коронавірусною хворобою - не повинна бути більше 50%,

▪️ показник середньої кількість ПЛР-тестувань за останні 7 днів на 100 тис. населення.

Як раніше повідомлялося в УНН, Кабінет міністрів проголосував за продовження адаптивного карантину в Україні до 31 липня. Відповідне рішення ухвалили під час засідання уряду.

Українські Національні Новини

Політика