ukenru
moz-v-evakuyovanikh-ukrayintsiv-v-observatori-zhodnikh-simptomiv-koronavirusu

МОЗ: в евакуйованих українців в обсервації - жодних симптомів коронавірусу

 • 10614 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. В евакуйованих українців, які перебувають на території обсерватора в Полтавській області, хороший настрій і жодних симптомів гострого респіраторного захворювання. Про це сказав заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко під час брифінгу МОЗ та прикордонників щодо протидії коронавірусу, передає кореспондент УНН.

"Наші евакуйовані громадяни, які перебувають на території обсерватора в Полтавській області, мають гарний настрій і жодних симптомів гострого респіраторного захворювання в них не зафіксовано. За результатами ранкового медичного огляду, який проводять медичні працівники, які разом з евакуйованими громадянами перебувають в обсерваторі, підвищеної температури тіла, або інших симптомів, які б свідчили про можливий початок хвороби не виявлено. При тому, що ми маємо сьогодні п’ятий день обсервації, це, за нашими дослідженнями - один із найкритичніших днів", - зазначив Віктор Ляшко.

Він зазначив, що хоча інкубаційний період і є 14 днів, але це максимальний термін, а в середньому хвороба проявляється на четвертий-п’ятий день після контакту з хворими.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька у санаторії "Нові Санжари" в Полтавській області зустрілась з громадянами, евакуйованими з Китаю через спалах нового коронавірусу.

Українські Національні Новини

Суспільство