moskva-nazvala-baydena-teroristom-cherez-pidriv-pivnichnogo-potoku

Москва назвала Байдена "терористом" через підрив "Північного потоку"

 • 814826 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Голова держдуми рф висунув звинувачення на адресу президента США Джо Байдена щодо вибуху газопроводу "Північний потік", інформує УНН.

Цитата

"Байден вписує себе в історію як терорист", - написав у четвер у своєму Telegram-каналі лідер російського парламенту в'ячеслав володін.

Він відреагував на повідомлення американського журналіста Сеймура Херша, в якому той стверджував, що водолази ВМС США відповідають за вибухи газопроводу в Балтійському морі. Білий дім уже спростував цю інформацію.

"Це повна брехня і повна вигадка", - заявила офіційний представник Ради національної безпеки США Едрієнн Вотсон.

Доповнення

Російське керівництво саме підозрюється в причетності до вибухів, які серйозно пошкодили трубопроводи, що ведуть з росії до Німеччини наприкінці вересня. Москва, у свою чергу, від початку стверджувала, що трубопроводи були саботовані Сполученими Штатами.

росія вже відключила "Північний потік-1" через технічні проблеми. За версією слідства, вибухи були спричинені саботажем, хоча немає чітких доказів того, хто несе відповідальність.

Тепер Херш висунув у своєму блозі версію про те, що водолази спецназу США прикріпили вибухові пристрої до трубопроводів у Балтійському морі під час червневих навчань НАТО, а згодом за підтримки Норвегії підірвали їх дистанційно.

85-річний Херш, який здобув світову популярність понад 50 років тому, коли він викрив різанину американських військ у Май Лай у В'єтнамі, останнім часом також неодноразово привертав увагу сумнівними дослідженнями.

Його джерела по Nord Stream неперевірені, і навіть Норвегія різко спростували це повідомлення.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі