moskovskiy-sud-oshtrafuvav-vikipediyu-na-32-tisyachi-dolariv-za-vidmovu-vidaliti-feyki-pro-viynu-v-ukrayini

московський суд оштрафував "Вікіпедію" на 32 тисячі доларів за відмову видалити "фейки" про війну в Україні

 • 292869 переглядiв

КИЇВ. 3 серпня. УНН. роскомнагляд вимагав видалити з російськомовної онлайн-енциклопедії статті, де обговорювалась термінологія війни в Україні, та застосування ядерної зброї. За відмову це зробити московський оштрафував платформу на 3 млн рублів, майже 32 тисячі доларів, передають росЗМІ, пише УНН

Деталі

московський суд оштрафував компанію Wikimedia Foundation, якій належить російськомовна "Вікіпедія", на 3 млн рублів (майже 32 тисячі доларів) за відмову видалити начебто "недостовірну" інформацію про так звану "спеціальну військову операцію (СВО)" в Україні.

роскомнагляд вимагав видалити дві статті з "неправдивою", на думку органу, інформацією про війну. В одній із них обговорювалася назва "операції" та її порівняння з іншими військовими конфліктами, в іншій розміщено інформацію про можливе застосування ядерної зброї в ході війни, яку російська пропаганда називає "СВО".

Компанія визнана винною у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 13.41 кпап рф.

Доповнення

росія розширює свою інформаційну війну проти України, використовуючи відеоігри для поширення пропаганди. Наразі пропагандистські повідомлення з'явилися в Minecraft та інших популярних іграх, а також в дискусійних групах.

За даними Головного управління розвідки МО України, політтехнологи окупанта підготували черговий раунд дезінформаційної кампанії щодо України, як в середнині країни так і в очах міжнародної спільноти.

Окупанти вже не приховують істинних цілей викрадання українських дітей з ТОТ, відверто заявляючи про насадження російських цінностей. Дітей, яких окупанти вивозили на літній "відпочинок", для обробки пропагандою, після повернення місцева "влада" ретельно перевіряє. росіяни хвилюються, що діти в таборах можуть отримувати доступ до інтернету та отримувати звідти реальну інформацію.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі