ukenru
monitoring-ekologichnoi-situatsii-na-donbasi-scho-vidomo-pro-novu-initsiativu-tkg

Моніторинг екологічної ситуації на Донбасі: що відомо про нову ініціативу ТКГ

 • 19236 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. На засіданні Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на сході України сторони домовились створити робочу групу з моніторингу екологічної ситуації в зоні конфлікту. Планується, що її робота поширюватиметься на райони на лінії розмежування, розповів УНН спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович.

Цитата:

“Мова йде про контроль районів на лінії розмежування. Це – попередня домовленість, не те, що група от завтра запрацює. Домовились, що будем просуватись”, - сказав Арестович.

Деталі

Зі слів спікера української делегації, роботою над створенням такої робочої групи займеться одна з підгруп ТКГ - економічна. До групи мають увійти міжнародні профільні експерти і профільні члени ТКГ, що займаються екологічним питанням.

“Зокрема, представники Мінекології, можливо, будуть залучені, тощо… Це – одне з небагатьох питань, по яких є домовленість”, - додав співрозмовник УНН.

Контекст

Українська сторона для участі в ТКГ повідомила, що сторонам на засіданні 3 березня вдалося попередньо домовитися про створення робочої групи з моніторингу екологічної ситуації в районі конфлікту, до якої мають увійти міжнародні експерти та профільні представники ТКГ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не лише "Юнком": у ТКГ повідомили про ядерні об’єкти на Донбасі, які має перевірити МАГАТЕ

Українські Національні Новини

Політика