ukenru
moldova-viklikala-posla-rf-cherez-zayavi-pro-koridor-do-pridnistrovya

Молдова викликала посла рф через заяви про "коридор до Придністров’я"

 • 236255 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. Міністерство закордонних справ Молдови викликає посла рф через обурення у зв’язку із заявами представників росії. Про це повідомляє УНН з посилання на заяву на сайті МЗС Молдови.

Деталі 

Приводом для виклику посла Олега Васнєцова стала заява заступника командувача Центрального військового округу росії, він заявив, що рф прагне отримати контроль над півднем України, який дасть ЗС росії ще один вихід до Придністров'я, "де відзначаються факти утисків російськомовного населення".

МЗС Молдови висловило глибоку стурбованість через ці заяви.

Цитата

"МЗС кваліфікує ці заяви як необґрунтовані та такі, що суперечать позиції російської федерації щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності нашої країни у міжнародно визнаних кордонах. Водночас під час зустрічі було повторено, що Республіка Молдова, згідно з її Конституцією, є нейтральною державою, і висловлено прохання, щоб цей принцип поважали всі міжнародні суб’єкти, в тому числі російська федерація", - йдеться у заяві міністерства.

Нагадаємо 

Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні розповів, що рф варто подбати про права російськомовних саме у росії.

Українські Національні Новини

Суспільство