ukenru
moldova-v-oon-tse-napad-na-mizhnarodniy-poryadok-i-zamakh-na-yadernu-bezpeku

Молдова в ООН: це напад на міжнародний порядок і замах на ядерну безпеку

 • 240488 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. Президентка Молдови Майя Санду виступила в рамках 77 Генасамблеї ООН та вкотре засудила неспровоковане вторгнення Росії в Україну, а також часткову військову мобілізацію, яку в середу оголосив президент Росії. Про це повідомляє УНН.

Цитата

«Ця війна – це не просто напад на нашого сусіда і друга Україну. Це напад на заснований на правилах міжнародний порядок. Це замах на ядерну безпеку», - сказав глава молдовської держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща в ООН — Росія має виплатити Україні репарації, бо немає справедливості без компенсацій

Виступаючи від імені «майбутньої країни-члена Європейського Союзу», президентка Молдови підтвердила, що її країна «твердо стоїть на боці України» і закликала міжнародну спільноту продовжувати підтримувати Україну, яка «бореться за всіх нас».

Санду нагадала про зусилля молдован, які зіткнулися з кризою біженців із сусідньої країни, також подякувала за отриману міжнародну підтримку, особливо з боку держав, які створили «Платформу підтримки Республіки Молдова», починаючи з Німеччини та Франції.

Незаконна присутність російських військ на території країни становить серйозну загрозу безпеці, продовжила Майя Санду, яка знову зажадала їх «негайного і безумовного виведення», а також евакуації боєприпасів зі складу в Кобасні (село в Молові - ред.).

Санду додала, що реінтеграції країни можна досягти шляхом діалогу, поважаючи безпеку та територіальну цілісність.

Нагадаємо

В рамках проведення 77 Генасамблеї ООН у Нью-Йорку виступив і Президент України Володимир Зеленський. Він запропонував “формулу умов миру”, прийняття якої світом допоможе уникнути війн у майбутньому.

Українські Національні Новини

Новини Світу