ukenru
mobilizatsiya-na-okupovaniy-luganschini-prizovnikam-za-vidmovu-voyuvati-proti-ukrayini-pogrozhuyut-rozstrilom

"Мобілізація" на окупованій Луганщині: "призовникам" за відмову воювати проти України погрожують розстрілом

 • 111727 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. На тимчасово окупованій території Луганської області рашисти проводять примусову мобілізацію. За відмову воювати проти України загарбники погрожують чоловікам розстрілом. Про це повідомила омбудсмен Людмила Денісова у Telegram, передає УНН.

Деталі

За словами Денісової, російські окупанти здійснюють розшук чоловіків, які виїхали вглиб окупованої території та в безпечніші місця, аби сховатися від обстрілів. Обшукують будинки, домогосподарства, околиці міст і сіл.

"Призовників" забирають під дулами автоматів, а у разі супротиву погрожують стратою", - йдеться у повідомленні.

Додамо

"Примусова мобілізація мешканців окупованих територій заборонена статтею 51 IV Женевської Конвенції про захист цивільного населення під час війни.

Звертаюсь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати цей факт порушення рф прав людини в Україні", - резюмувала омбудсмен.

Раніше

Радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович звернувся до жителів окупованих територій та заявив, що у разі примусової мобілізації до військ рф у них є три виходи: ховатися, покинути тимчасово окуповану територію та переходити на бік ЗСУ.

Українські Національні Новини

Суспільство