ukenru
mobilizatsiia-uviaznenykh-do-vr-podaly-zakonoproekt

Мобілізація ув'язнених: до ВР подали законопроект

 • 28117 переглядiв

До українського парламенту подано законопроект, який пропонує умовно-дострокове звільнення від тюремного ув'язнення для тих, хто погодиться на військову службу за контрактом під час нинішнього конфлікту.

Зконопроект, який дозволить звільняти ув'язнених від відбування покарання у разі проходження військової служби, внесли до Верховної Ради, передає УНН.

Документ був зареєстрований у Раді сьогодні, 13 березня.

Його повна назва - "Проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України, Кримінального процесуального кодексу України та інших законодавчих актів України щодо умовно-дострокового звільнення від відбування покарання для проходження військової служби за контрактом під час особливого періоду".

Як зазначено у карті законопроекту, документ передано на розгляд керівництву.

Раніше

Міністр юстиції України заявив, що щонайменше 50 тисяч осіб з кримінальним минулим, які відбули покарання, можуть бути мобілізовані до армії для захисту України.

Крім того, Малюська заявив, що Міністерство юстиції України пропонуватиме "більш радикальні" кроки щодо мобілізації засуджених. Окрім того, відомство працює над питанням мобілізації ув'язнених.