ukenru
mkhp-kosyuka-zbilshiv-eksport-ta-virobnitstvo-kuryatini

МХП Косюка збільшив експорт та виробництво курятини

 • 125626 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. Агрохолдинг МХП Юрія Косюка наростив експорт курятини. Про це свідчать операційні результати діяльності компанії за квітень 2022 року, передає УНН.

Цифри

За місяць експорт МХП виріс на 9%. У квітні 2022 року компанія поставила за кордон 14,2 тис. тонн курятини, тоді як у березні цьогоріч – 13,1 тис. тонн.

Поряд з цим, за рік експорт курятини впав на 55%.

У МХП пояснили, що з початку російської війни в Україні компанія стикалася з різними труднощами та збоями, які, призвели, насамперед до зменшення завантаженості потужностей виробництва до 80-85%. Зокрема, у березні, у зв’язку з закриттям портів, МХП суттєво зменшив експорт м’яса птиці та рослинних олій.

Цитата

"З квітня компанія активно розвиває логістичні маршрути для відновлення експорту.

Крім того, команда внутрішніх продажів докладає всіх зусиль, щоб покращити продажі м’яса птиці в Україні шляхом оптимізації каналів збуту та логістики", - розповіли в МХП.

Також агрохолдинг МХП наростив й виробництво курятини. За місяць воно зросло на 5%. У квітні 2022 року компанія виробила 55,5 тис. тонн курятини, тоді як у березні цьогоріч – 52,7 тис. тонн.

Поряд з цим, за рік виробництво курятини впало на 12%.

Додамо

Компанія МХП відновила обсяг експорту продукції до довоєнного рівня.

Водночас компанія активно допомагає ЗСУ та громадам. Зокрема, лише з початку війни основний акціонер та засновник одного з найбільших у Європі виробників курятини МХП Юрій Косюк передав на допомогу 12 мільйонів дол.

Українські Національні Новини

Новини Бізнесу