mizhnarodnyi-den-shchastia-vsesvitnii-den-zhab-den-astrolohii-shcho-shche-mozhna-vidznachyty-20-bereznia

Міжнародний день щастя, Всесвітній день жаб, День астрології. Що ще можна відзначити 20 березня

 • 27372 переглядiв

Сьогодні, 20 березня, усі позитивно налаштовані люди можуть долучитися до святкування Міжнародного дня щастя. Необхідність відзначення такого роду події була підтримана у 2012 році резолюцією Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй.

Сьогодні, 20 березня, усі позитивно налаштовані люди можуть долучитися до святкування Міжнародного дня щастя, пише УНН.

Необхідність відзначення такого роду події була підтримана у 2012 році резолюцією Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй.

За офіційним думку ООН, сприяння процесам сталого розвитку, справедливості та викорінення злиднів, більш комплексного та збалансованого підходу до економічного зростання, активне сприяння благополуччю всіх народів, невід’ємно стосується питань забезпечення щастя як для окремої особистості, так і для суспільства в цілому.

Зоозахисники та любителі дикої природи сьогодні можуть долучитися до Всесвітнього дня жаб.

Жаби є одними з найрізноманітніших і найпоширеніших земноводних на планеті – відомо понад сім тисяч хніх видів.

Однак, починаючи з середини ХХ століття , їхні популяції значно скорочуються: третина видів у світі перебуває під загрозою зникнення, а понад 120 видів вважаються вимерлими з кінця ХХ століття.

Ще одне сьогоднішнє зоологічне свято – День горобця.

Мета сьогоднішньої події - підвищення обізнаності про хатнього горобця та інших поширених птахів у міському середовищі, висвітлення загроз для їхніх популяцій.

Тривалість життя горобців у природніх умовах становить три роки. Швидкість польоту дорослих особин може сягати 50 кілометрів на годину.

Також сьогодні можна долучитися до Дня астрології. Подія започаткована Асоціацією астрологічних мереж у 1993 році, і щороку припадає на день весняного рівнодення.

Сьогоднішній день – це можливість, щоб познайомити новачків з основами астрології, пропонуючи розуміння знаків зодіаку, руху планет та інтерпретацію астрологічних карт. Це день для сприяння глибшому розумінню себе і всесвіту під керівництвом зірок.

Ще одна сьогоднішня подія пов’язана з весняним рівноденням – Всесвітній день Землі який був заснований з метою залучення людства до збереження природи та миру, підвищення поінформованості щодо екологічних негараздів.

20 березня – це також Всесвітній день борошна.

На думку вчених, перемелювати зерна у борошно за допомогою найпримітивніших засобів людство навчилося більше 32 тисяч років тому.

Ініціатором сьогоднішньої події свого часу виступив Світовий музей борошна у німецькому місті Віттенбург. На даний час у музеї зберігається майже чотири тисячі експонатів присвячених борошну.

Також сьогодні можна відзначити День оповідання, Всесвітній день поведінкового аналізу, День театру для дітей та юнацтва.

За церковним календарем сьогодні День пам’яті святих мучеників Іоанна, Сергія, Патрикія.

Усі вони жили у VІІІ столітті та були ченцями одного з монастирів поблизу Єрусалима. Під час нападу сарацинів на Єрусалим ченці організували оборону монастиря. Після того як сарацини взяли монастир штурмом, усіх трьох схопили, довго катували, а потім спалили живцем.

Іменини 20 березня святкують Сергій, Іван, Віктор, Максим, Уляна, Світлана, Марія.

Захар Подкидишев

УНН Lite

    Популярні

    Новини по темі