ukenru
mizhnarodniy-sud-oon-ogolosit-rishennya-u-spravi-ukrayina-proti-rosiyi-8-listopada

Міжнародний Суд ООН оголосить рішення у справі "Україна проти Росії" 8 листопада

 • 10931 переглядiв

КИЇВ. 22 жовтня. УНН. Міжнародний Суд ООН 8 листопада оголосить своє рішення щодо юрисдикції у справі "Україна проти Російської Федерації". Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ України, передає УНН.

"О 15:00 (за місцевим часом), 8 листопада 2019 року в місті Гаага (Королівство Нідерланди) Міжнародний Суд ООН оголосить своє рішення щодо попередніх заперечень Російської Федерації (юрисдикція) у справі про застосування та тлумачення Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації (Україна проти Російської Федерації)",- повідомили в пресслужбі.

Зазначається, що українську делегацію на слуханнях очолить Агент України, Заступник Міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль.

Нагадаємо, з 3 по 6 червня в Гаазі в Нідерландах, де працює Міжнародний суд, найвищий судовий орган у системі Організації Об’єднаних Націй, завершилися чергові слухання у справі “Україна проти Російської Федерації”. Обидві сторони по черзі виклали свої аргументи щодо того, чи має суд визнати свою юрисдикцію в цій справі і перейти до її розгляду по суті (як того прагне українська сторона), чи ні (чого домагається Росія). Тепер Міжнародний суд має ухвалити рішення з цього приводу, але точна дата цього ще не відома, суд обіцяє оголосити її “в належний час”.

Українська сторона, зі свого боку, вважає, що саме вона переконливо довела прийнятність розгляду в Міжнародному суді її позову щодо порушення Росією двох міжнародних конвенцій, учасницями яких є обидві держави: Конвенції про протидію фінансуванню тероризму і Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Київ відтак сподівається на позитивне рішення суду щодо юрисдикції і вважає, що має добрі шанси й на перемогу при розгляді справи по суті.

Київ наголошує: на Донбасі Росія, підтримуючи збройних проросійських сепаратистів, які здійснюють терористичні акти, порушує Конвенцію про протидію фінансуванню тероризму, а у Криму Росія, утискуючи кримських татар і українців, порушує Конвенцію про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Українські Національні Новини

Політика