mizhnarodni-eksperty-prodovzhuiut-vyvchaty-inozemni-komponenty-v-shakhedakh

Міжнародні експерти продовжують вивчати іноземні компоненти в "шахедах"

 • 19726 переглядiв

Міжнародні експерти вивчають іноземні компоненти мікроелектроніки, знайдені в іранських безпілотниках, які росія використовувала для нанесення удару по Харківській області України, з метою встановлення ланцюгів постачання та забезпечення дотримання санкцій.

Міжнародні експерти продовжують вивчати іноземні компоненти мікроелектроніки в іранських безпілотниках. Нараз йдеться про ворожі БПЛА, частини яких були виявлені на території Харківської області. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора, пише УНН.

Зазначається, що місцеві правоохоронці спільно з представниками Міжнародної організації Conflict Armament Research (CAR), яка відстежує постачання зброї, досліджують мікроелектроніку БПЛА, якими рф завдавали удари по Харківщині.

Зокрема, йдеться про спільне вивчення бази електронних плат управління та навігації елементів навігації.

"Така інформація допомагає міжнародним партнерам встановлювати шляхи постачання мікроелектроніки до російської федерації та припиняти їх функціонування в рамках накладених санкційних обмежень на експорт продукції, що використовується у терористичних атаках проти України", - зазначили в Офісі генпрокурора.

У Conflict Armament Research раніше високо оцінили співпрацю з українськими експертами. Зокрема, з фахівцями Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

"Інформація, яку ми готуємо, є надзвичайно важливою для ефективного впровадження санкцій та здійснення заходів з експортного контролю. Справді, важко зупинити поставки компонентів, якщо не знати, які саме компоненти використовуються, хто їх купляє і здійснює їх передачу, і як вони опиняються в російських, іранських чи північнокорейських системах озброєння. Українські установи, які здійснюють криміналістичні, технічні та наукові дослідження, зокрема й Київський науково-дослідний інститут судових експертиз Міністерства юстиції України, роблять неймовірну роботу у надзвичайно складних та іноді небезпечних умовах. Їхня робота – неоціненна", - зазначила польова дослідниця CAR Христина Кімачук в ексклюзивному коментарі УНН.

Популярні

Новини по темі