mistsevi-prohramy-zabezpechennia-bezpeky-krytychnoi-infrastruktury-derzhspetszviazku-pidhotuvala-rekomendatsii-shchodo-yikh-rozrobky

Місцеві програми забезпечення безпеки критичної інфраструктури: Держспецзв’язку підготувала рекомендації щодо їх розробки

 • 38458 переглядiв

Держспецзв'язку спільно з Мінінфраструктури України підготували методичні рекомендації для розробки місцевих програм забезпечення безпеки та стійкості критичної інфраструктури.

Держспецзв’язку повідомила, що підготувала методичні рекомендації щодо розробки місцевих програм забезпечення безпеки та стійкості критичної інфраструктури, а також щодо програм підвищення стійкості громад до кризових ситуацій, передає УНН.

Затверджений Кабінетом Міністрів Національний план – це дорожня карта, відповідно до якої відбувається планування в галузі захисту критичної інфраструктури. Дуже важливо, щоб органи місцевої влади оперативно включилися і розробили свої програми стійкості на випадок настання кризової ситуації. Ми, як уповноважений орган, готові допомагати і роз’яснювати незрозумілі моменти, якщо це потрібно

– наголосив Рустам Агакарян, заступник директора Департаменту захисту критичної інфраструктури Адміністрації Держспецзв’язку.

Деталі

В рамках Національного плану захисту та забезпечення безпеки та стійкості критичної інфраструктури представники місцевої влади мають розробити відповідні програми.

У зв’язку з цим Держспецзв’язку провела онлайн зустріч, у ході якої було надано роз’яснення методичних рекомендацій. Участь в онлайн заході взяли понад 300 представників місцевої влади.

Місцеві програми мають визначати цілі та пріоритетні завдання, спрямовані на захист територіальних громад та об’єктів, що забезпечують життєдіяльність населення, від загроз. Серед них заходи забезпечення стійкості до кризових ситуацій, які включають якісну підготовку, чітке реагування та швидке відновлення у разі необхідності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Київстар" відновив роботу 4G у Києві

Ганна Оніщенко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський анонсував "активні" тижні в зовнішній політиці

     • 34897 переглядiв

    У російському курську пролунали вибухи: працює ворожа ППО

     • 32360 переглядiв