ukenru
misiya-obsye-zafiksuvala-zmenshennya-obstriliv-na-donbasi

Місія ОБСЄ зафіксувала зменшення обстрілів на Донбасі

 • 9699 переглядiв

КИЇВ. 12 травня. УНН. У Донецькій і Луганській областях спеціальна моніторингова місія ОБСЄ констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню впродовж доби з 10 на 11 травня, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом - добою раніше. Про це йдеться у черговому звіті СММ ОБСЄ, передає УНН.

"У Донецькій області місія констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (зафіксувавши, серед іншого, приблизно 50 вибухів супроти близько 220 відповідно)... У Луганській області місія констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (зафіксувавши, серед іншого, близько 20 вибухів супроти приблизно 30 відповідно)", - йдеться у звіті.

Крім того, СММ зафіксувала порушення режиму припинення вогню на ділянці розведення в районі Петрівського.

Доступ спостерігачів залишався обмеженим як на ділянках розведення, так і в інших районах, зокрема в Леоновому поблизу кордону з Російською Федерацією, а також до місця розміщення відведеного важкого озброєння в непідконтрольному урядові районі Донецької області, додали у СММ.

"Місія зафіксувала озброєння, розміщене з порушенням ліній відведення поблизу Авдіївки та Рот", - вказали в ОБСЄ.

"СММ продовжувала сприяти забезпеченню доступу співробітників КП "Компанія "Вода Донбасу" до Донецької фільтрувальної станції; спостерігачі чули в цьому районі порушення режиму припинення вогню попри надані гарантії безпеки", - додали у місії.

Нагадаємо, бойовики не пропустили спостерігачів ОБСЄ біля Дебальцевого.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП