ukenru
misiya-obsye-na-donbasi-pogirshuyetsya-situatsiya-z-bezpekoyu-na-dilyankakh-rozvedennya

Місія ОБСЄ: на Донбасі погіршується ситуація з безпекою на ділянках розведення

 • 16930 переглядiв

КИЇВ. 8 липня. УНН. У районі проведення операції Об'єднаних сил підвищується загальна кількість порушень і погіршується ситуація з безпекою на ділянках розведення сил і засобів та поблизу них. Про це йдеться у заяві спеціального представника чинного голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі (ТКГ) посол Хайді Грау після чергових зустрічей ТКГ і її робочих груп в форматі відеоконференцій, передає УНН.

Цитата:

"Протягом останніх двох тижнів спостерігається зростаюча кількість порушень режиму припинення вогню. Підвищується загальна кількість порушень і погіршується ситуація з безпекою на ділянках розведення сил і засобів та поблизу них", - сказала Грау.

Деталі

З її слів, водночас СММ ОБСЄ повідомляє про обмеження свободи пересування і навмисні пошкодження технічних засобів і обладнання для спостереження.

"Змушена констатувати, що сторони поки не продемонстрували готовності до усунення зафіксованих СММ порушень режиму припинення вогню", - зазначила посол ОБСЄ.

Доповнення

За підсумками засідання ТКГ 7 липня в українській делегації повідомили, що Росію закликали надати до наступного засідання ТКГ актуалізовані списки утримуваних. Також Україна закликала ОБСЄ посприяти візиту інспекторів МАГАТЕ на окупований Донбас.

Українські Національні Новини

Політика