mishel-pro-rishennia-po-ukraini-my-rozpochnemo-perehovory-a-u-berezni-bude-opublikovano-zvit

Мішель про рішення по Україні: ми розпочнемо переговори, а у березні буде опубліковано звіт

 • 41576 переглядiв

Президент Ради ЄС Шарль Мішель оголосив про початок переговорів про вступ України до ЄС, засвідчивши тим самим свою рішучу підтримку, а звіт про прогрес має бути представлений у березні.

Президент Європейської ради Шарль Мішель назвав рішення по Україні дуже потужним сигналом і додав, що ЄС розпочне переговори, а у березні опублікує звіт, передає УНН із посиланням на The Guardian.

"Ми почнемо переговори, і в березні буде опубліковано звіт, і на основі цього ми приймемо рішення в березні", - сказав президент Європейської ради Шарль Мішель, виступаючи перед журналістами.

"Це надзвичайно важливо, ми хочемо підтримати Україну. Це дуже потужний політичний сигнал, це дуже потужне політичне рішення, і сьогодні і ввечері я думаю до народу України – ми на його боці, і це рішення, прийняте державами-членами, є надзвичайно важливим для Європейського Союзу", - повідомив Мішель

Відповідаючи на запитання, як було прийнято рішення, враховуючи погрозу Орбана накласти вето на переговори, він послався на правила Європейської ради, які вимагають одностайності для таких рішень.

"Ми багато працювали, щоб захистити Європейську Раду. Було важливо, щоб жодна держава-член не виступала проти цього рішення, і саме тому ми мали змогу зробити це оголошення ...", - резюмував глава євроради.

Що треба знати

У березні 2024-го Єврокомісія має опублікувати звіт щодо прогресу України за низкою показників. Якщо оцінка буде позитивною - ЄС має ухвалити переговорну рамку, що дасть старт переговорам по суті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переговори про вступ України в ЄС розпочнуться 18 грудня - ЗМІ

Нагадаємо

ЄС розпочинає переговори про вступ з Україною та Молдовою, надає статус кандидата Грузії та розпочне переговори з Боснією, як тільки будуть виконані відповідні критерії.

Антоніна Туманова

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Міноборони виграло арбітражів на майже мільярд гривень

     • 41096 переглядiв