ukenru
minuloyi-dobi-vnaslidok-obstriliv-boyovikiv-poraneno-odnogo-viyskovogo

Минулої доби внаслідок обстрілів бойовиків поранено одного військового

 • 6999 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. Впродовж минулої доби бойовики 27 разів обстріляли позиції Об'єднаних сил на Донбасі, у результаті чого поранення отримав один український військовий. Про це сьогодні на брифінгу у Києві повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник, передає кореспондент УНН.

"Внаслідок бойових дій один наш військовослужбовець зазнав поранення внаслідок ворожого обстрілу позицій українських захисників поблизу Кримського. Стан здоров’я військовослужбовця характеризується як задовільний. Його було доставлено до військового мобільного шпиталю у Сєвєродонецьк", - сказав Мотузяник.

За його словами, загалом, протягом минулої доби, 3 червня, підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано 27 прицільних ворожих обстрілів, під час яких російсько-окупаційні війська випустили 40 мін різних калібрів, які заборонені Мінськими угодами.

"Підрозділи Об’єднаних сил ведуть активну оборону, та 13 разів відкривали адекватний вогонь у відповідь зі штатного піхотного озброєння", - зазначив речник Міноборони.

Мотузяник також поінформував, що на Донецькому напрямку вчора знову спостерігалася ворожа активність - тут зафіксовано 21 прицільний обстріл з боку противника.

Так, в бік оборонців Гнутового ворог випустив декілька снарядів з артилерії калібру 122 мм. Окрім цього, міномети 120 — го калібру противник застосовував по в районі н.п. Новотроїцьке та Лебединське. Окрім того близько 15 мін калібру 82 мм бойовики російсько-окупаційних військ випустили біля Авдіївки та Гнутового.

На Луганському напрямку вчора зафіксовано 6 прицільних ворожих обстрілів. У переважній більшості противник вів провокаційні обстріли із застосуванням піхотної зброї, зокрема гранатометів різних типів та кулеметів. Ці обстріли було зафіксовано в районі н.п. Кримське, Південне, Золоте, Новолуганське, Зайцеве.

Як повідомляв УНН, минулої доби, 3 червня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася контрольованою. 27 разів порушили режим припинення вогню, з них 4 рази відкривали вогонь з важкого озброєння — артилерії калібром 122мм та мінометів калібром 120мм і 82мм.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП