ukenru
minulorich-vidmovu-u-vyizdi-do-krayin-yes-otrimalo-bilshe-37-tis-ukrayintsiv

Минулоріч відмову у в’їзді до країн ЄС отримали більше 37 тис. українців

 • 13487 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. У 2017 році кількість відмов у в’їзді до країн ЄС громадянам України зросла на 34%, склавши 37 117 відмов. Про це на брифінгу в Києві повідомила заступник директора ГО "Європа без бар’єрів" Катерина Кульчицька, передає кореспондент УНН.

"За даними FRONTEX, у 2017 році прикордонники країн ЄС відмовили у в’їзді 37 117 громадянам України, що на 34% більше, ніж аналогічний показник минулого року. Найбільш поширеною причиною відмови була неможливість підтвердити мету поїздки та умови перебування – це майже половина відмов", - розповіла вона.

Кульчицька зазначила, що друге місце серед причин відмови посіла "відсутність чинної візи чи дозволу на проживання", а третьою причиною стала відсутність коштів для перебування.

За її словами, хоча таке зростання викликає занепокоєння, воно не є настільки значним, аби через нього в ЄС піднімали питання про призупинення безвізового режиму.

Як повідомляв УНН, Європейська система інформації про поїздки та дозволів (ETIAS), яка передбачає попередню авторизацію вартістю 7 євро для громадян, що планують подорож в рамках безвізового режиму до Шенгенської зони, розпочне роботу не раніше 2021 рік.

Українські Національні Новини

Суспільство