minoborony-rozkrylo-oboviazky-maibutnoi-viiskovoi-politsii

Серед завдань Військової поліції будуть захист прав військовослужбовців і виконання покарань – Міноборони

 • 26020 переглядiв

Військова поліція займатиметься підтриманням дисципліни, оперативно-розшуковою діяльністю та розслідуванням військових злочинів. Її створення необхідне, оскільки Україна - єдина країна, що веде інтенсивні бойові дії без такого формування.

У міністерстві оборони розповіли про обов’язки Військової поліції, серед них будуть підтримання військової дисципліни, оперативно-розшукова діяльність та слідчі дії в питаннях військових злочинів. Пише УНН з посиланням на АрміяInform.

За словами Іллі Костіна, уповноваженого Міноборони з питань військової поліції, основні завдання військової поліції включатимуть підтримку військової дисципліни, проведення оперативно-розшукової діяльності, а також розслідування військових злочинів. Додатково, військова поліція займатиметься захистом прав військовослужбовців та забезпеченням виконання покарань.

Тобто, до функцій ВСП додаються — оперативно-розшукова діяльність, додається обмежено слідча діяльність. Виключно щодо військових злочинів

- каже Костін.

Він додав, що створення військової поліції є вкрай необхідним, оскільки Україна — це єдина країна у світі, яка веде інтенсивні бойові дії та при цьому не має спеціалізованого військового формування з правоохоронними повноваженнями.

Нагадаємо

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт, який передбачає створення в Україні військової поліції з правоохоронними функціями для забезпечення правопорядку, військової дисципліни та профілактики правопорушень у Міністерстві оборони, Збройних силах та Державній спеціальній службі транспорту.

Популярні

Новини по темі

Ефективність “калібрів” викликає питання – Плетенчук

 • 28398 переглядiв