minoboroni-priynyalo-na-ozbroyennya-vzhe-28-modeley-bezpilotnikiv-ukrayinskogo-virobnitstva

Міноборони прийняло на озброєння вже 28 моделей безпілотників українського виробництва

 • 602116 переглядiв

КИЇВ. 21 липня. УНН. Міноборони України повідмило у п'ятницю, що прийняло на озброєння 28 моделей БПЛА українського виробництва з лютого 2022 року, пише УНН.

Цитата

"У період з 22 лютого 2022 року Міноборони України прийнято на озброєння/в експлуатацію 28 моделей БпЛА різних типів українського виробництва. Серед них, у тому числі, 9 моделей дронів-камікадзе, серед яких 3 літакового типу, а також 6 моделей FPV-дронів", - ідеться у повідомленні.

Деталі

Загальна кількість поставлених до ЗСУ безпілотників і дронів в межах закупівель Міноборони, як повідомляється, "налічує тисячі одиниць".

У відомстві підкреслили, що розвиток українського виробництва озброєння та військової техніки, зокрема, розвідувальних, ударних дронів, дронів-камікадзе та баражуючих боєприпасів є пріоритетом для Міноборони.

"Тому оборонне відомство восени 2022 року суттєво спростило процедури для винахідників та виробників. Внаслідок чого термін прийняття в експлуатацію нового озброєння та техніки скоротився з приблизно 2 років до 3-5 тижнів", - розповіли у МОУ.

Як зазначається, з низкою українських компаній укладено контракти на серійне виробництво 10 моделей БпЛА різних типів, найменування та обсяги не розкриваються з міркувань безпеки. Обсяги постачання визначені на підставі потреби, сформованої Генеральним штабом ЗС України.

"Окрім того, станом на 20 липня 2023 року до Міністерства оборони надійшло дві пропозиції від підприємств, які входили до складу колишнього концерну «Укроборонпром» (після реорганізації – АТ «Українська оборонна промисловість»). Зокрема, у 2023 році з підприємством концерну укладено державний контракт на закупівлю розвідувального дрону", - повідомили в Міноборони.

Також на сьогодні, як повідомляється, "завершені випробування єдиного дрону-камікадзе, розробником якого є одне із підприємств АТ «Українська оборонна промисловість»". "Здійснюється процедура допуску до експлуатації. Після завершення процедури допуску до експлуатації та визначення Генеральним штабом потреби у зазначеному безпілотному авіаційному комплексі, буде прийматись рішення щодо його закупівлі для ЗСУ", - вказали у МОУ.

Нагадаємо

Кабмін погодив створення експериментального проекту щодо боєприпасів до БпЛА.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    лукашенко зібрався до рф: 23 липня зустрінеться із путіним

     • 264134 переглядiв