minoboroni-britaniyi-rosiyi-znadobitsya-taktichna-pauza-dlya-forsuvannya-siverskogo-dontsya-oskilki-ukrayinski-biytsi-zruynuvali-mosti

росії знадобиться тактична пауза перед форсуванням Сіверського Дінця – британська розвідка

 • 131064 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. росії знадобиться коротка тактична пауза перед тим, як форсувати річку Сіверський Донець, тому що українські військові зруйнували мости. Про це інформує УНН, посилаючись на дані британської розвідки.

Деталі

Британські розвідники повідомили, що війська рф взяли під контроль більшу частину Сєвєродонецька, проте головну дорогу до Сєвєродонецької "кишені" контролюють українські бійці.

Зазначили, що росія продовжує досягати постійних локальних успіхів, зокрема завдяки великій концентрації артилерії, але також зазнає і втрат.

Оскільки окупанти готуються перевести фокус на Донецьку область, "життєво важливою" для них є переправа через Сіверський Донець, інформує міністерство оборони Великої Британії. Річка є природною перепоною, потенційно окупанти можуть її перейти біля нещодавно захопленого Лимана, а також біля Сєвєродонецька та Лисичанська.

Оскільки українські бійці зруйнували мости, військам рф знадобиться принаймні коротка тактична пауза, щоб переналаштуватися на протилежні переправи, зазначають розвідники. На їх думку, росіяни тут ризикують втратити частину імпульсу, який вони створили за останній тиждень.

Нагадаємо

Окупанти намагаються дійти до Лисичанська з півдня та заходу, уникнувши форсування Сіверського Донця з боку Сєвєродонецька, інформують експерти ISW.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі