ukenru
minoboroni-britaniyi-rosiya-zgrupuvala-sili-bilya-syevyerodonetska-cherez-scho-rizikuye-na-inshikh-napryamkakh

росія зосередила сили біля Сєвєродонецька, через що ризикує на інших напрямках – британська розвідка

 • 98306 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. російські окупанти зосередили багато сил біля Сєвєродонецька, через що ризикують на інших напрямках, повідомляє УНН з посиланням на останній звіт британської розвідки у Twitter.

Деталі

За даними розвідки, захоплення росією Лиману підтримує її оперативні зусилля із закриття "кишені" навколо українських сил у Луганській області. Обстріли тривають, а на околицях Сєвєродонецька точаться вуличні бої, йдеться у повідомленні.

Найбільші успіхи у цьому секторі мають елементи російського південного угруповання сил, які попри повільний прогрес утримують досягнення. Їх підтримує Центральне угрупування сил, що атакує з півночі, інформують розвідники.

Міноборони Великої Британії повідомляє, росія досягла більших локальних успіхів, згрупувавши сили і обстрілявши відносно невеликі території, і додає, що це змушує її йти на ризик в інших місцях на окупованій території.

Політичною метою росії, відзначають розвідники, є окупація всієї території Донецької та Луганської областей. Досягти цього вона зможе шляхом вирішення складних оперативних цілей за межами Сєвєродонецька, зокрема у Краматорську та на трасі М04 Дніпро-Донецьк.

Нагадаємо

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що частину Сєвєродонецька контролюють російські окупанти.

Українські Національні Новини

Політика