minkult-pogodiv-peredachu-budinku-sikorskogo-gromadi-kiyeva

Мінкульт погодив передачу будинку Сікорського громаді Києва

 • 381499 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. Мінкульт погодило розпорядження про передачу будинку Сікорського у власність громади столиці й закликає КМДА максимально сприяти збереженню пам'ятки. Про це йдеться на сайті Міністерства культури та інформаційної політики, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що будинок відомого авіаконструктора Ігоря Сікорського розташований у Києві по вулиці Ярославів Вал, 15-Б і має статус пам'ятки історії національного значення.

13 липня Київська міська рада звернулася до уряду, щоб Кабмін припинив блокувати передачу будинку Сікорського у власність громади столиці.

До Міністерства культури та інформаційної політики було направлено на погодження проєкт розпорядження щодо проведення передачі будинку як пам'ятки архітектури національного значення.

Цитата

«МКІП погодило проєкт розпорядження і направило відповідну документацію до Мінекономіки. В подальшому, відповідно до регламенту Кабміну, Мінекономіки, як ініціатор проєкту розпорядження, має подати його по процедурі до КМУ», — йдеться у повідомленні

Доповнення

Будинок Сікорського має надзвичайну культурну та історичну цінність, але, нажаль, має складну долю і потребує негайної реставрації.

Нагадаємо, у напівзруйнованому будинку Сікорського знайшли автентичний фрагмент оздоблення. 

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У Кривому Розі пролунала серія вибухів

     • 2507696 переглядiв