ukenru
miniust-podav-pozov-pro-zastosuvannia-sanktsii-do-eksministra-osvity-tabachnyka

Мін’юст подав позов про застосування санкції до ексміністра освіти табачника

 • 24670 переглядiв

Міністерство юстиції подало позов до Вищого антикорупційного суду щодо застосування санкцій до колишнього міністра освіти і науки дмитра табачника за ведення підривної діяльності проти України, підтримку російської пропаганди та участь у створенні окупаційних адміністрацій у Херсонській та Запорізькій областях.

Міністерством юстиції подано до ВАКС позов про застосування санкції до ексміністра освіти та науки часів януковича дмитра табачника. Про це УНН повідомляє з посиланням на Мін’юст.

"22 березня 2024 року Міністерством юстиції України подано до Вищого антикорупційного суду позов про застосування санкції, передбаченої пунктом 11 частини першої статті 4 Закону України "Про санкції" до табачника дмитра володимировича, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: табачник алла вікторівна", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що табачник після подій Революції Гідності виїхав за межі України та на сьогоднішній день перебуває на тимчасово окупованих територіях.

"табачник д.в. вів підривну діяльність проти України ще до початку повномасштабного російського вторгнення, контактуючи з представником російської спецслужби", - зазначається в повідомленні.

Також повідомляється, що під час повномасштабного вторгнення разом з представниками вищих органів влади рф, організовував та координував діяльність керівників окупаційних адміністрацій Херсонської та Запорізької областей у сфері охорони здоров’я, освіти, підготовки до проведення референдумів.

табачник висловлює свою позицію у бік підтримки ключової пропагандистської риторики країни агресора – т.зв. "денацифікації України", бере активну участь у матеріально-технічному забезпеченні створення та функціонування окупаційних адміністрацій.

Доповнення

У березні ексміністр освіти та науки дмитро табачник отримав 15 років тюремного ув’язнення заочно.