ukenru
ministri-yes-zbirayutsya-na-neformalnu-zustrich-u-frantsuzkomu-bresti-na-poryadku-dennomu-ukrayina

Міністри ЄС збираються на неформальну зустріч у французькому Бресті: на порядку денному Україна

 • 18246 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. Неформальна зустріч міністрів оборони ЄС відбудеться сьогодні у французькому Бресті, будуть обговорювати Україну. Про це повідомила Європейська служба зовнішніх справ, пише УНН.

Цитата:

“(Верховний представник ЄС з закордонних справ та політики безпеки - ред.) Жозеп Боррель сьогодні головує на першій неформальній зустрічі міністрів оборони під головуванням Франції у Раді ЄС у Бресті. На порядку денному: Україна, політична та безпекова криза в Малі”, — йдеться в повідомленні служби у Twitter.

Доповнення

Раніше Боррель анонсував, що цього тижня у Бресті (Франція) зустрінуться міністри закордонних справ та оборони ЄС. На його думку, Євросоюзу потрібно вийти з чіткими позиціями щодо того, чого хоче досягти у дискусіях про архітектуру європейської безпеки, з чіткими діями та вкладами. І що для досягнення цієї мети у ЄС мають об'єднатися та сформулювати свою відповідь на випадок, якщо Росія виконає свої погрози Україні чи ширшому порядку європейської безпеки. Також він закликав повернутися до загальних принципів архітектури безпеки.

17 грудня Росія надіслала США та НАТО пропозиції щодо безпеки у Східній Європі, які, на її думку, необхідні для ослаблення напруженості навколо України. Вимоги Москви включають заборону вступу України до НАТО, вето Кремля на розміщення військових сил НАТО в колишніх радянських республіках та припинення військових навчань поблизу її кордонів.

10 січня у Женеві відбулися переговори делегацій США та Росії щодо “гарантій безпеки”, яких вимагає Москва. Діалог тривав понад сім годин. США за підсумками заявили, що не дозволять нікому закрити двері НАТО для будь-якої країни. Діалог відбувається як із США, так і в межах НАТО (12 січня) та ОБСЄ (13 січня).

Українські Національні Новини

Політика