ukenru
ministri-oboroni-ponad-40-derzhav-prodovzhili-ramshtayn-schodo-ukrayini-priyednalisya-novi-uchasniki

Міністри оборони понад 40 держав продовжили "Рамштайн" щодо України: приєдналися нові учасники

 • 140561 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. Міністр оборони США Ллойд Остін взяв участь у зустрічі представників понад 40 країн на другому віртуальному засіданні контактної групи щодо України, робота якої стартувала у квітні на німецькій авіабазі Рамштайн, пише УНН з посиланням на CNN.

Деталі

Так, на зустрічі Остін подякував міністрам оборони за участь та відзначив прогрес, досягнутий з часу першого засідання контактної групи, особливо виділивши Австралію, Канаду та Велику Британію за військове обладнання, яке вони надали Україні після цього засідання.

До віртуальної зустрічі приєдналися міністр оборони України Олексій Резніков, заступник головнокомандувача збройних сил України та представник розвідки України.

Так, повідомляється, що до наради також приєдналися нові учасники, які не були присутні в Рамштайні минулого місяця: Австрія, Боснія та Герцеговина, Колумбія, Ірландія та Косово.

Остін сказав, що знає, що інші міністри оборони, які взяли участь у нараді, "розуміють загрозу, яку російська агресія становить для європейської безпеки та для міжнародного порядку, заснованого на правилах, що забезпечує нашу безпеку".

"З моменту вторгнення росії 24 лютого понад 40 наших союзників і партнерів з усього світу надали критично важливу допомогу у забезпеченні безпеки, щоб допомогти Україні захистити себе, і сьогодні для нас велика честь, що з нами присутні керівники оборонних відомств із 44 країн, а також представники НАТО та ЄС", - сказав Остін.

Засідання розпочалося "з презентацій військового керівництва України та США про ситуацію на місцях", сказала заступник помічника міністра оборони США з питань росії, України та Євразії Лора Купер.

Друга сесія зустрічі, як повідомляється, присвячена "міністрам, які беруть участь", які "оголосять про прогрес, досягнутий в галузі пожертв" Україні, а третя сесія буде присвячена "можливостям та координації з оглядом того, як виконуються пріоритетні вимоги України, огляду міжнародного осередку з деконфліктингу та координації та оновленій інформації від міністрів", додала Купер.

Доповнення

26 квітня на базі Рамштайн в Німеччині відбулася історична зустріч міністрів оборони близько 40 країн щодо озброєння України.

Українські Національні Новини

Новини Світу