ukenru
ministr-zakordonnikh-sprav-rosiyi-vidkinuv-zvinuvachennya-zakhodu-ta-zvinuvativ-ukrayinu-u-viyni

Міністр закордонних справ росії відкинув звинувачення Заходу та звинуватив Україну у війні

 • 346107 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. Міністр закордонних справ сергій лавров у четвер відкинув звинувачення Заходу щодо вторгнення росії, натомість звинувативши Україну в тому, що вона нібито є країною, яка порушує міжнародне право. Про це УНН пише з посиланням на CNN.

Деталі

Виступаючи на засіданні Ради Безпеки ООН щодо України, лавров заявив, що українські сили вчинили "незаконні напади на мирних громадян Донбасу".

Він також звинуватив президента України Володимира Зеленського та "київський режим у расистській та антиросійській мотивованій агресії".

лавров заявив, що президент Зеленський буцімто зробив "русофобські" коментарі у серпневому інтерв'ю і що вони спонукали людей, які мешкають на окупованих росією територіях України, провести "референдуми" щодо перспективи приєднання до росії.

"Я думаю, що ті рішення, які були ухвалені цілою низкою регіонів України щодо проведення референдуму, — це результат його (Зеленського - ред.) коментарів", — сказав лавров.

лавров також засудив "цинічний" підхід західних країн до постачання зброї Україні та сказав, що "ця політика означає пряму участь Заходу у конфлікті та робить їх стороною конфлікту".

У своєму виступі лавров заявив, що Захід насамперед мотивував постачання зброї Україні, аби "незважаючи на жертви та руйнування якомога довше затягнути бойові дії, щоб виснажити та послабити росію".

лавров закінчив свій виступ, відкинувши легітимність Міжнародного кримінального суду: "У нас немає впевненості в роботі цього органу, — сказав він, додавши, — і не чекаємо нічого більшого від цієї установи чи інших міжнародних інститутів".

"Все, що я сказав сьогодні, просто підтверджує, що рішення про проведення "спеціальної військової операції" було неминучим", - додав лавров.

Доповнення

Призначені росією "керівники" окупованих Херсонської та Запорізької областей, а також самопроголошених лнр та днр заявили, що планують провести "голосування" з п'ятниці.

"Референдуми" суперечать міжнародному праву, яке захищає суверенітет України. Українські офіційні особи назвали цю заяву "викликаною страхом поразки".

Українські Національні Новини

Новини Світу