ukenru
ministr-politsiyi-madagaskaru-pliv-do-berega-12-godin-pospil-pislya-avariyi-gelikoptera

Міністр поліції Мадагаскару плив до берега 12 годин поспіль після аварії гелікоптера

 • 19804 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Міністру поліції Мадагаскару та механіку ВПС вдалося 12 годин плисти в безпечне місце після того, як їхній гелікоптер розбився в Індійському океані. Про це пише УНН з посиланням на Associated Press.

Деталі

За словами чиновників, 57-річний генерал Серж Гелле, державний секретар жандармерії, був виявлений у воді рибалкою на каное, який доставив його на берег.

Ще один пасажир, старший прапорщик Джиммі Лайтсара, також підплив до пляжу в Махамбо.

"Моя черга вмирати ще не настала, слава Богу. Я добре. Мені просто холодно, - повідомив Гелле. - Але мені сумно, бо я не знаю, чи живі мої друзі. Нас було четверо в літаку. Я сидів позаду пілота".

Цитата

"Не маючи рятувального жилета, я розстебнув сидіння і використав його як буй. Я залишився спокійним і зняв усе важке, що ніс на собі, як черевики і ремінь. Я зробив все, щоб залишитися в живих", - сказав Гелле.

Гелле додав, що очікує повернутися на роботу через 24 години.

Додамо

Причина катастрофи гелікоптера "залишається невизначеною", - повідомили в поліції. Гелле сказав, що пориви вітру дестабілізували літак. Пілот гелікоптера та ще один пасажир досі вважаються зниклими безвісти.

Вертоліт був одним із двох, які летіли урядовою делегацією, щоб оглянути місце, де затонув човен "Франсія", де перебувало щонайменше 64 людини на борту.

За словами чиновників, у середу біля острова Сент-Марі на північному сході країни було знайдено 25 тіл.
"Франсія" затонув у понеділок вранці приблизно в 20 кілометрах від міста Соаніерана Івонго.

Українські Національні Новини

Новини Світу