ministr-oborony-ssha-vpershe-zibrav-na-zasidannia-kerivnu-hrupu-koalitsii-mozhlyvostei-dlia-ukrainy-pro-shcho-yshlosia

Міністр оборони США вперше зібрав на засідання керівну групу коаліції можливостей для України: про що йшлося

 • 64836 переглядiв

Міністр оборони США Ллойд Остін сьогодні скликав перше засідання керівної групи коаліції можливостей (Capability Coalition Leadership Group), підкресливши спільну відданість довгостроковій безпеці України. Про це він сказав під час зустрічі у форматі "Рамштайн" у вівторок, пише УНН.

Деталі

"Сьогодні вранці я скликав перше засідання керівної групи коаліції можливостей. І я вдячний Данії, Естонії, Франції, Німеччині, Ісландії, Італії, Латвії, Литві, Люксембургу, Нідерландам, Норвегії, Польщі та Сполученому Королівству за те, що вони керують коаліціями можливостей", - повідомив Остін.

Він вказав, що "ми координуємо роботу з таких наскрізних питань, як дрони, підтримка, командування та управління, навчання та активізація наших оборонно-промислових баз.

"Вісім коаліцій можливостей досягли значного прогресу за останні тижні. Ми продовжимо працювати разом із усіма коаліціями можливостей, щоб виявити прогалини, підтримувати наскрізні потреби та допомогти Україні створити грізну силу для майбутнього", - зазначив голова Пентагону.

"І ми не здамося. Коаліції можливостей підкреслюють нашу спільну відданість довгостроковій безпеці України. І ми стоїмо єдино та твердо. Боротьба України за свободу має значення для всіх нас. Пані та панове, давайте не будемо обманювати себе. путін не зупиниться в Україні. Але, як сказав президент Байден, "Україна може зупинити путіна, якщо ми підтримаємо Україну та надамо їй зброю, необхідну для самооборони", - підкреслив Остін.

Голова Міноборони США наголосив, що "ми продовжимо разом протистояти завойовницькій кампанії путіна. "І ми продовжуватимемо зберігати віру з народом України", - зазначив він.

"Рамштайн-20": Остін заявив, що контактна група рухається "на повній швидкості" для надання Україні необхідного19.03.24, 15:44

Юлія Шрамко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    На Харківщині трактор підірвався на міні - ОВА

     • 24566 переглядiв