ukenru
ministr-oboroni-frn-vvazhaye-scho-pivnichniy-potik-2-ne-varto-povyazuvati-z-situatsiyeyu-navkolo-ukrayini

Міністр оборони ФРН вважає, що "Північний потік-2" не варто пов'язувати з ситуацією навколо України

 • 19125 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. Міністр оборони Німеччини Крістіна Ламбрехт у четвер застерегла від ув’язування газопроводу “Північний потік-2”, призначеного для транспортування природного газу з Росії до Німеччини, та розбіжностей із Москвою щодо України, пише УНН з посиланням на Reuters.

Цитата:

"Ми не повинні втягувати ("Північний потік-2") у цей конфлікт", - сказала Ламбрехт в інтерв'ю телеканалу rbb.

"Нам потрібно вирішити цей конфлікт, і нам потрібно вирішити його в переговорах — це та можливість, яка у нас є наразі, і ми маємо використовувати її, а не прив'язуватися до проектів, які не мають жодного стосунку до цього конфлікту", - вважає голова Міноборони ФРН.

Доповнення

Трубопровід вартістю 11 мільярдів доларів, яким керує російська державна газова компанія "Газпром", німецькі регулюючі органи можуть схвалити в середині року, заявив минулого тижня виконавчий директор Uniper, однієї з п'яти європейських енергетичних компаній, які допомагають фінансувати трубопровід.

Сполучені Штати, а також деякі європейські країни, включаючи Україну та Польщу, виступають проти трубопроводу, який позбавить Київ отримання оплати за транзит, а також посилить вплив Москви на Європу, де ціни на газ стрімко зростають.

Українські Національні Новини

Політика