ministr-oboroni-britaniyi-ben-uolles-mozhe-piti-u-vidstavku-voseni-the-times

Міністр оборони Британії Бен Воллес може піти у відставку восени – The Times

 • 644169 переглядiв

Деталі

Зазначається, що посаду міністра оборони Британії можуть обійняти заступник міністра фінансів Джон Глен, заступник міністра внутрішніх справ Том Тугендхат або заступник міністра закордонних справ Анн-Марі Тревельян.

The Times відзначає, що пан Воллес був близьким соратником колишнього прем'єр-міністра Бориса Джонсона і досі підтримує уряд Ріші Сунака. За даними газети, рішення не пов'язане з проблемами в Консервативній партії.

Цитата

«Ці перестановки про майбутнє, Ріші Сунак представить громадськості нову команду перед виборами», — йдеться у повідомленні.

Доповнення

53-річний Бен Воллес, незважаючи на популярність серед консерваторів, не балотувався на пост прем'єр-міністра. Ріші Сунак після обрання прем'єр-міністром не відсторонив міністра Бена Воллеса від роботи, незважаючи на те, що той підтримував своїх конкурентів.

Бен Воллес претендував на посаду генсека НАТО, але країни альянсу вирішили продовжити повноваження нинішнього лідера Єнса Столтенберга на рік. За даними ЗМІ, сторонам не вдалося дійти консенсусу щодо нового кандидата.

Нагадаємо

На саміті НАТО міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що Україні варто більше дякувати Британії та партнерам за військову допомогу, а не ставити вимоги щодо розблокування нових видів озброєнь, сказавши, що "можемо зранку прокидатися і дякувати міністру особисто".

Президент України Володимир Зеленський відповів на цю заяву. 

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак також відреагував на коментар свого міністра оборони про недостатню вдячність з боку України за постачання зброї союзниками.

Посол України у Великій Британії Вадим Пристайко назвав "нездоровим сарказмом" слова президента Зеленського про те, що він може дякувати за військову допомогу міністру оборони Британії Бену Воллесу хоч щоранку.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни 18 разів обстріляли Сумщину за день

     • 314957 переглядiв