ministr-finansiv-ssha-yellen-pribula-v-ukrayinu

Міністр фінансів США Єллен прибула в Україну

 • 1201594 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Міністр фінансів США Джанет Єллен прибула до Києва у понеділок, передає УНН з посиланням на повідомлення президента в Telegram.

Цитата

"Важлива зустріч з міністром фінансів Сполучених Штатів Америки Джанет Єллен. США міцно підтримують нас з перших днів цієї війни не лише зброєю, але й на фінансовому фронті. Ми дуже цінуємо це. Дякую за системні кроки з нарощування санкційного тиску проти держави-агресора. Необхідне подальше посилення санкцій, щоб позбавити росію можливості фінансувати війну", - написав Володимир Зеленський.

Деталі

Окремо агентство Reuters повідомляє, що Єллен повідомила журналістам на брифінгу, що все ще існують значні юридичні перешкоди для повного арешту активів російського центрального банку на суму 300 мільярдів доларів, заморожених санкціями.

Єллен також оголосила про переведення перших 1,25 млрд доларів з останнього траншу економічної та бюджетної допомоги у розмірі 9,9 млрд доларів із Вашингтона.

З початку війни Сполучені Штати надали Україні понад 13 мільярдів доларів на економічну та бюджетну підтримку, і остання виплата збільшить цю суму до більш ніж 14 мільярдів доларів, а до 30 вересня очікується отримання додаткових 8,65 мільярдів доларів.

Останні кошти є частиною нових військових, економічних та гуманітарних видатків на суму 45 мільярдів доларів, схвалених Конгресом у грудні в рамках широкого законодавства США про бюджет.

Доповнення

Візит Єллен відбувся через тиждень після того, як Байден організував неоголошену поїздку до Києва та пообіцяв додаткову військову допомогу Україні у розмірі 500 мільйонів доларів, а за кілька днів оголосив про нові санкції проти росії, включаючи фактичну заборону на імпорт до США російського алюмінію.

Єллен відвідала Київ на шляху до Вашингтона після зустрічі фінансових лідерів G20 у Бангалорі, Індія, де вона закликала своїх колег збільшити економічну допомогу Україні та наполягла на тому, щоб міністри G20 рішуче засудили вторгнення росії.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Міністр фінансів США Єллен прибула в Україну

     • 1201594 переглядiв

    Київ може сколихнути землетрус магнітудою до 7 балів - сейсмолог

     • 9987476 переглядiв

    Сотні людей провели ніч на дорогах Хорватії через снігову бурю

     • 929036 переглядiв

    Глава "Укрзалізниці" йде у відставку

     • 1124179 переглядiв