ukenru
ministerstvo-oboroni-ssha-stvoryuye-tsentr-kontrolyu-viyskovoyi-dopomogi-ukrayini-v-nimechchini

Міністерство оборони США створює центр контролю військової допомоги Україні в Німеччині

 • 184835 переглядiв

КИЇВ. 27 квітня. УНН. Міністерство оборони США створило центр управління для координації перевезень та "упорядкування" військової допомоги Україні з силами США та союзників у Штутгарті, Німеччина, у зоні відповідальності Європейського командування США. Про це повідомив журналістам CNN Міністр оборони США Ллойд Остін у вівторок передає УНН.

Деталі

За словами чиновника, Центр управління EUCOM в Україні, або ECCU, базується в штаб-квартирі Європейського командування США в Штутгарті і керується двозірковим військовим генералом США. Центр тісно співпрацює з тим, що американські військові називають міжнародним центром координації донорів або IDCC, яким керує однозірковий генерал зі Сполученого Королівства, додав чиновник.

Цитата

"Це було створено для підтримки зусиль цієї системи безпеки", – сказав чиновник.

За словами чиновника, центр управління разом із американським персоналом включає в себе співробітники з 15 інших підтримуваних держав у Штутгарті. Центр управління також керуватиме мережею з понад 40 країн-партнерів і союзників, які зустрілися в Німеччині напередодні вівторка і надають допомогу Україні, підкреслив чиновник.

Ця нова група союзників збиратиметься раз на місяць, заявив раніше у вівторок міністр оборони США Ллойд Остін. Першу зустріч провів Остін на авіабазі Рамштайн у Німеччині у вівторок.

Нагадаємо

У США підтвердили повернення частини американських дипломатів до Львова.

Українські Національні Новини

Новини Світу