miniaiemo-priamo-na-poli-boiu-zelenskyi-zaiavyv-shcho-chasto-obminy-polonenymy-vidbuvaiutsia-ne-duzhe-publichno

Міняємо прямо на полі бою: Зеленський заявив, що часто обміни полоненими відбуваються не дуже публічно

 • 37358 переглядiв

Зеленський показав, що Україна часто проводить непублічні обміни полоненими з росією на полі бою, і за останні шість місяців сотні людей були репатрійовані. Незважаючи на те, що росія припинила обміни з літа, Україна продовжує наполягати на регулярних обмінах пораненими солдатами.

Президент Володимир Зеленський заявив, що дуже часто обмін військовополоненими з росією відбувається не дуже публічно, іноді обмін стається прямо на полі бою. Про це він заявив в інтерв’ю Associated Press, передає кореспондент УНН.

За останнє півріччя повернули небагато (військовополонених – ред.) Повернули біля ста людей. За весь цей час повернули кілька тисяч людей і ще кілька тисяч в полоні 

- сказав Зеленський.

Президент наголосив, що Україна бореться за кожного військовополоненого.

"Ми наповнюємо обмінний фонд, в цьому сенсі це легше ніж з депортованими дітьми, тому що тут йде наповнення полонених й потім йде обмін. Дуже часто ми обмінюємо не так гучно, не так дуже публічно. Скажу відверто міняємо прямо на полі бою, коли є у нас їх 10 полонених, а в них є кілька наших хлопців й ми обмінюємо, по різному буває. Тобто обміни є не тільки глобальні, є й місцеві. На все це є доручення у командирів, вони знають, що їм робити", - розповів Зеленський.

Доповнення

Керівник пресслужби Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими в Україні Петро Яценко заявляв, що починаючи з літа, росія заморозила фактично обміни військовополоненими. Причиною може бути спроба росії таким чином розхитати українське суспільство.  

Офіс Уповноваженого з прав людини продовжує наполягати на створенні росією спільної змішаної медичної комісії, адже репатріація поранених та тяжкохворих військових має відбуватися на постійній основі. В Офісі намагаються досягти міжнародного тиску на рф. 

Анна Мурашко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Дубінський заявив, що його нібито побили у СІЗО

     • 34232 переглядiв